2023. november 24., péntek

  • november 24, 2023
  • Ismeretlen szerző
A puliszkát hagyományosan a kevésbé módos rétegek fogyasztják, azonban az utóbbi években kezd egyre népszerűbbé válni a módosabbak körében is.

De mi az oka mindennek? A válasz egyszerű! A málélisztből készült ételek rendkívül egészségesek: nem elég, hogy támogatják a megfelelő gyomorműködést, öregedést lassító hatással is bírnak. Igen érdekes eredményt hozott egy nemrégiben publikált tanulmány, amely szerint érdemben meghosszabbodott a puliszkát rendszeresen fogyasztó emberek élettartama.


Itt azonban még messze nincs vége a puliszka áldásos hatásainak! Íme:


Segíti az izomzat fejlesztését


Kolumbiában végeztek egy tanulmányt, amely beigazolta, hogy a kukorica olyan savakban gazdag, amelyek megerősítik az izomrostokat. Az equadori gyerekek rendszeresen fogyasztanak kukoricát tartalmazó ételeket, így olyat is, amely a puliszkára emlékeztet. Sportteljesítményük az egész világon kiemelkedőnek számít.

A kukoricalisztből készült ételeket vesekő és májgyulladás esetén is ajánlják. Ráadásul egy tanulmány kimutatta, hogy a puliszka rendszeres fogyasztása kilenc százalékkal növelte a hatvanöt év feletti nők petefészek aktivitását.


Támogatja a gyomor és a máj egészségét


A kukorica jelentős mennyiségben tartalmaz aracin- és palmitinsavat tartalmaznak, melyek intenzíven támogatják a megfelelő gyomorműködést, nyugtatják a gyomrot, ráadásul intenzív méregtelenítő hatással is bírnak, támogatva a máj munkáját.

A puliszka rendszeres fogyasztása ennek megfelelően csökkenti a májbetegségek kialakulásának veszélyét, ráadásul savcsökkentő hatással is bír.


Meghosszabbítja az életünket


Erre valószínűleg az a magyarázat, hogy számos, az életminőséget jelentősen rontó, vagy akár az életet is veszélyeztető kórkép kialakulásának kockázatát csökkenti.

Így többek közt csökkent a pajzsmirigy rendellenességek okozta idegi zavarok kialakulásának rizikója, kisebb eséllyel alakul ki érelmeszesedés vagy szívroham, ha rendszeresen eszünk puliszkát!


Keresés ebben a blogban

Havi legjobbak

Ezeket láttad már

Heti legjobbak