2023. szeptember 25., hétfő

  • szeptember 25, 2023
  • Ismeretlen szerző
A hőmérséklettel kapcsolatos előrejelzések szerint az idei október valószínűleg melegebb lesz a megszokottnál Nyugat-Európában. Az október hagyományosan a fűtési szezon kezdetét jelenti Európában, de az enyhe időjárás miatt ez az időpont valószínűleg el fog csúszni.

Az orosz gáz ellátása és az ellátás biztonsága fontos kérdés Európa számára, különösen a második tél előtt, miután az orosz-ukrán konfliktus tavaly zavarta meg a gázszállítást. Jelenleg az európai gáztárolók 94 százalékban vannak feltöltve, ami jó hír a gázellátás stabilitása szempontjából.

A gazdasági elemzők szerint a gázárak csökkenhetnek az elkövetkező hetekben, különösen a rövid távú szállítások terén, mivel a kereslet továbbra is alacsonyabb marad a tavalyi évhez képest. Az alacsony kereslet és a magas tárolókapacitás miatt több lehetőség van a gáz tárolására, ami nyomást gyakorolhat az árakra.

Az olaj- és gázpiacokat továbbra is számos tényező befolyásolja, például a geopolitikai események és az energiahordozók globális kereslete. A jelenlegi időszakban azonban az enyhe időjárás és az európai gáztárolók magas feltöltöttsége hatással lehet az árakra.

A NASA adatai szerint az idei nyár volt a legforróbb a Földön a mérések kezdetének, azaz 1880 óta. Június, július és augusztus hónapok összességében 0,23 Celsius-fokkal voltak melegebbek, mint bármely más nyár, és 1,2 Celsius-fokkal melegebbek az 1951 és 1980 közötti átlaghoz képest.

Az előrejelzések szerint az európai téli időjárás meleg és csapadékos lesz, ami ellentétben áll a tipikus hidegebb és szárazabb téllel. Szeptember hátralévő részében és októberben is meleg idő várható az egész kontinensen, különösen annak keleti részén.

Ezek a változások részben a klímaváltozásnak tulajdoníthatók, amely hatással van az időjárási mintázatokra és a hőmérsékletre világszerte. Az ilyen jelentős hőmérsékleti eltérések és időjárási rendellenességek kiemelik a klímaváltozás fontosságát és annak hatásait az emberi életre és a természetre. Az éghajlatváltozás kezelése és a szénkibocsátás csökkentése továbbra is fontos globális kihívás marad.


Keresés ebben a blogban

Havi legjobbak

Ezeket láttad már

Heti legjobbak