2023. január 4., szerda

  • január 04, 2023
  • Ismeretlen szerzőOrbán Viktor igazi luxusmenüvel kedveskedett a feleségének, Lévai Anikónak. A magyar kormányfő és párja kedden rótta le kegyeletét XVI. Benedek ravatala előtt Rómában, és ha már ott voltak, nem feledkeztek meg beugrani egy nívós olasz éterembe sem.

A világ első repülő motorkerékpárjának, ha engedik felszállni, rá kell kapcsolnia, hogy utolérje az árát az egekben

Ahogy a Blikk is megírta, a szilveszterkor elhunyt XVI. Benedek emeritus pápa ravatalánál rótta le kegyeletét tegnap a miniszterelnök a feleségével. Erről fotókat itt tud megtekinteni.

Az olasz La Repubblica napilap pedig megtudta, hogy a miniszterelnök és felesége ezt követően betértek az olasz fővároshoz tartozó Ostia negyedbe, ahol a La Bussola nevű étteremben ebédeltek. A nyilvánosságra került képek és a cikk tanúsága szerint Orbán – szokásához híven – lezseren öltözött: nem maradt el a kék zakó, a kigombolt fehér ing és farmernadrág sem, az egyik fotón pedig a mintás asztalkendőt a gallérjába tűrve látható.

Az étterem egyébként főként a tengeri fogásairól ismert, és az egyik leghíresebb étterem a környékbeli vendéglátóhelyek között. Nem csoda tehát, hogy Orbán igazi ínyencségeket evett:

Orbán Viktor katalán módra elkészített homárt, Lévai Anikó polipsalátából, articsókás moscardiniból – ez szintén egy polipfaj – és halpástétomból álló menüt evett.

A Canale Dieci televízió szerint a magyar kormányfő az ebéd után elismerően nyilatkozott a séf ajánlásairól. Különösen a nyers hal, a kagyló előétel és a katalán homár nyerte el a tetszését


Hogy kerültek oda?

A miniszterelnöki házaspárt az ebédre a római magyar nagykövetség munkatársai és olasz carabinierik – ők az olasz rendőrség egyik szárnya – kísérték el. Az is kiderült, hogy az asztalt még előző nap foglalta le a követség. Az étterem tulajdonosa, Dario Paradisi és az éttermet vele együtt vezető sógora, Daniele Caterini pedig állítólag nem is tudták, hogy Orbán Viktor érkezik hozzájuk.

A látogatás meglehetősen jól dokumentált lett, hiszen a pár érkezését még egy rövidke videóban is bemutatják, szúrta ki a Telex. Ezen látható, hogy Orbán olaszul megköszöni az ételt az étterem munkatársának, megigazgatja a ruháit, majd azt mondja Lévai Anikónak: „kaptunk ajándékot is, látod?”.


Keresés ebben a blogban

Havi legjobbak

Ezeket láttad már

Heti legjobbak