2024. július 5., péntek
A gyűlölet és a féltékenység a félelemből ered. És a félelemből számtalan rossz dolgot szül, amelyek károsan hatnak az életünkre. A félelem legjobb ellenszere a szeretet, a hit, a megértés, amelyek kivezetnek minket a sötétségből, és megszabadítják testünket a dühtől, amely az egész lényünket megmérgezi.

Kapcsolódó: Nagy nyári szerelmi horoszkóp: Íme a csillagjegyek, akiknek tényleg forró lesz ez az évszak

Ennek véget kell vetni, mert különben többféle betegséggel fogjuk szembe találni magunkat. Minden atom saját energiával rendelkezik, amelyek kölcsönhatásban vannak a Univerzum összes atomjával. A fizikai és lelki megtisztulás azért fontos, mert így sokkal több ideig tudunk egészségesek maradni.

Kapcsolódó: Irány a tenger: Ilyen jó hatással van az emberi szervezetre

Edgar Cayce szerint az endokrin mirigyeknek nagy szerepük van az egészség megőrzésében, ezért különösen ajánlatos odafigyelni erre a területre:


A félelem, a düh, az irigység mind-mind olyan negatív érzelem, amely a sejtjeinkre, belső elválasztású mirigyeinkre, sőt szinte az összes szervünk működésére is károsan hathatnak.

Cayce úgy gondolja, hogy az agyalapi mirigy működése szorosan kapcsolódik a fényhez, és leginkább csendben képes fejlődni. A tobozmirigy szabályozza a fogantatást, a pajzsmirigyek akkor válnak aktívvá, mikor fontos döntést kell meghozni. A csecsemőmirigy a szívműködéssel kapcsolatos. A mellékvesék az érzelmi központunkat jelképezik. A Leydig-sejtek a férfi-nő kapcsolat egyensúlyára vonatkoznak.

A gyógyulást akkor érhetjük el, ha a csakrákat tisztító, pozitív energia áramlik át. Ezt rendszerint meditációval és/vagy imádkozással érhetjük el.

Miatyánk!


Cayce tanulmányaiban kifejtette, hogy a Miatyánk imádság elmondása közben egyes szavak gyógyító mantrákként hatnak, tehát a rezgésszámuk megegyezik az előbb felsorolt mirigyek, sejtek rezgésszámával, tisztulást, jobbulást idézve elő a szervezetben.

E szerint a:


“Mi atyánk, aki a mennyekben vagy, szenteltessék meg a te neved”, a toboz mirigyre van jó hatással.

A “jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben, úgy a földön is”, a pajzsmirigyekre hat.

A “mindennapi kenyerünket add meg nekünk ma”, ez a hormonális és szex csakrákra érvényes.

“És bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek”, a mellékvesékre, azaz érzelmi központunkra van pozitív hatással.

“És ne vígy minket kísértésbe”, ez a Leydig-sejtekre vonatkozik.

“De szabadíts meg a gonosztól”, a mondat a csecsemőmirigyet érinti.

Végül a “Mert tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség, mindörökké ámen” zárómondat a pajzsmirigyek, az agyalapi mirigy és a toboz mirigy tisztulását segíti elő.

Az imádkozás megváltoztatjhata az imádkozó mentális és fizikai testét. Cayce sok esetben az alternatív terápiákat javasol, mint gyógyulási út, így beszél a fitoterápiáról, diétás terápiáról, agyagkezelésről, beöntésről, masszázsról, kristályterápiáról, színterápiáról, zeneterápiáról, aromaterápiáról és a hangterápiáról is.


Keresés ebben a blogban

Havi legjobbak

Ezeket láttad már

Heti legjobbak