2023. szeptember 2., szombat

  • szeptember 02, 2023
  • Ismeretlen szerző
Tragikus hirtelenséggel elhunyt Szandai Mátyás. A Párizsban élő, népszerű magyar jazz-zenész számos itthoni formációval is muzsikált. Negyvenhat éves korában érte a halál – tette közzé a hírt a Magyar Jazz Szövetség.

– Gyászhír! Fájdalommal megtört szívvel tudatjuk, hogy nagyszerű bőgős kollégánk, SZANDAI MÁTYÁS tragikus hirtelenséggel elhunyt. Szandai Mátyás, annak idején, többek között a Dresch Quartet oszlopos tagja volt, majd számtalan hazai és nemzetközi együttműködésben vett részt, már sok éve Párizsban élt és alkotott. A hírt édesapja közölte a szakmával – írta kedd délutáni bejegyzésében a szövetség.

Szandai Mátyás 1977-ben született Balassagyarmaton. Tizenhat évesen kezdett különböző jazz-zenekarokban játszani, majd 2004-ben diplomázott a Zeneakadémián, Járdányi Gergely növendékeként.

Tagja volt a Czirják Csaba Quartetnek, a Tűzkő Csaba Szeptettnek, valamint a Balázs Elemér Groupnak. 1996-tól a Dresch Mihály Quartetben muzsikált, és dolgozott a Bacsó Kristóf Quartettel, a Tóth Viktor Tercett-tel, a Szabó Dániel Trióval, az Oláh Kálmán Szextett-tel és a Dés András Trióval. – írja a Blikk.


Keresés ebben a blogban

Havi legjobbak

Ezeket láttad már

Heti legjobbak