2022. december 23., péntek

  • december 23, 2022
  • Ismeretlen szerző“A sok irigynek üzenném, hogy Várkonyi Andrea 20 éve titkon szerelmes volt Lőrincbe, így mesélte: – Egy baráti társasággal buliztunk, amikor egyszer csak elromlott a fűtés. Hideg, téli este volt, így nagyon megijedtünk. A házigazda tárcsázott egy számot, majd negyed óra múlva meg is érkezett a gázszerelő.

-Ez a Novák Laci a Barátok köztből? – kérdeztem magamban. Nem tétlenkedett, egyből a gázkazán felé vette az irányt. – Tisztán emlékszem, homlokán az izzadtság és a korom furcsa játékot űzött, (hiszen már 17 órája dolgozott), csodálatos látvány volt.

Elképesztően ügyes kezű szerelő volt már akkor is, 3 perc alatt kész volt, ahogy a mai napig minden problémát megold ennyi idő alatt. A munka végeztével felállt, kisöpörte a haját a csillogó izzadtsággal és korommal teli homlokáról és rám mosolygott.

Majd ezt mondta nekem: ,, Láttalak már abban a nagy, színes micsodában ami a nappalinkban van, te mondod a híreket, igaz?” Lányos zavaromban, szóhoz sem jutottam, úgy éreztem magam, mintha egy hollywoodi filmben lennék és George Clooney szólna hozzám, annyira hihetetlen férfi volt már akkor is a Lőrinc.

Az ajtóban még megállt, belenézett a szemembe és huncut mosollyal ezt mondta: ,,Ha kell, fél Magyarországot megszerzem, csak hogy az enyém lehess Andi”. A többi, már csak történelem…”


Keresés ebben a blogban

Havi legjobbak

Ezeket láttad már

Heti legjobbak