2022. október 18., keddKétség nem fér hozzá, a fehér ruhákat a legnehezebb tisztán tartani és új fényükben megőrizni. Az izzadság foltokat hagy rajtuk, amellett a többi ruha festékanyaga is áthatolja a szöveteiket. Ez mind elszínezi és piszkosfehérré változtatja az egykor hófehér darabokat.

Nagy hiba az is, ha fehér ruhák közé bármilyen színes, világos darabot teszel. Ha hiszed, ha nem, az is képes elszínezni a fehér anyagot. Legközelebb kizárólag fehéret moss fehérrel és rendben leszel.

Sajnos az idő és a vízkő is nyomot hagyhat rajtuk, ezért mielőtt a fehérítőhöz nyúlnál, ajánlani szeretnénk néhány okos megoldást, ami sokkal biztonságosabb, mint a kíméletlen vegyszerek.


Fehérítő megoldások otthon

Egyszerűen, kíméletes, olcsó, bármely háztartásban megtalálható alapanyagokkal varázsolhatod kifogástalanná a fehér ruháidat.


Aszpirin

Tölts meg egy lavórt langyos vízzel, majd adj hozzá 6 db összetört aszpirin tablettát. Keverd el benne jó alaposan, majd tedd bele a fehéríteni kívánt darabokat ázni. Fél óra eltelte után mosd ki őket a szokásos módon.


Fehérecet és citrom

Csak annyit kell tenned, hogy a szokásos mosószeredhez adsz némi fehér ecetet és citromlevet, majd kimosod a ruhákat. Az illatuk valószínűleg nem lesz mennyei, de a foltokat hatásosan kiszedi.


Szódabikarbóna

Egy csésze szódabikarbónát keverj el 4 liter vízben és tedd bele ázni a ruhákat. Hagyd a vízben legalább egy órára. Meg fogsz döbbenni az eredménytől.


Keresés ebben a blogban

Havi legjobbak

Ezeket láttad már

Heti legjobbak