2022. augusztus 29., hétfő

  • augusztus 29, 2022
  • Ismeretlen szerzőA munkavállalók érdekein túl a vasárnap déli boltzárral a kereskedelmi munkáltatók sem járnának rosszul, hiszen a mostani rezsiárak mellett az őszi–téli időszakra kanyarodva nekik sem mindegy, ha hetente fél nappal kevesebbet kell hűteni-fűteni vagy egyáltalán világítani – véli az ügyet felkaroló szakszervezeti vezető – írta meg a vg.hu.

Az elszabadult áram- és gázárak miatt ma már a teljes vasárnapi boltzár is indokolt lenne, de maradunk az eredeti célkitűzésnél, hogy a hét hetedik napján délben húzzák le a rolót az áruházak– mondta el a Karsai Zoltán, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke.

A kereskedelem továbbra is az egyik leginkább munkaerőhiánnyal sújtott ágazat, a vasárnap déli boltzár más megvilágításba helyezheti a munkaszervezést, a hétvégi műszakok beosztását, az azok után járó pótlékok kifizetését.

Minél nagyobb lesz a támogatottsága az elképzelésnek, annál hamarabb vihetik döntéshozók elé a részleges vasárnapi boltzár ügyét, ha az év végéig célt érnének, és január 1-jétől életbe tudnák léptetni az új rendszert, azzal elégedettek lennének.

A műszaki cikkek értékesítésének aligha a vasárnap délután a csúcsidőszaka, ellenben például a barkácsáruházaknál rendszerint erős a hétvégi forgalom, ezért egyes szereplők talán kevésbé érdekeltek az ötlet megvalósításában– mondta ki a szakszervezeti vezető. Az élelmiszer-kiskereskedelmi láncok jelentős részének viszont kedvező lehet a vasárnap délutáni pihenés.


Keresés ebben a blogban

Havi legjobbak

Ezeket láttad már

Heti legjobbak