2023. december 29., péntek

  • december 29, 2023
  • Ismeretlen szerző
Pezsgő, szerpentin, zseniális kabarék az új színes tévén, kazettás magnó, móka és kacagás, kaszinótojás, fasírtgolyó, aszpikos ételek, na és persze az a bizonyos szendvics, ami ma már retrónak számít, de hosszú évekig egyetlen szilveszteri buli sem múlhatott el nélküle. Ilyen, vagy ehhez hasonló finomságokkal ünnepelték az év utolsó napját a magyarok a 80-as és 90-es években – írja a Mindmegette. 

Sok szempontból felejthetetlen volt a 80-as és a 90-es évek időszaka Magyarországon. Olyannyira, hogy még azokban is nosztalgikus érzést keltenek az alábbi szilveszteri fogások, akik még nem is éltek akkor. Egy életre, de talán még azon is túl kitörölhetetlen nyomot hagytak a magyar emberben a korszak jellegzetes zenéi, öltözködési szokásai, hajviseletei, bútorai, vagy éppen pálmafás poszterei, de az Éva vermut, a Napoleon vagy a Lánchíd konyak is kiválóan csúszott a sonkatekercs után, ha éppen nem kólaszörpöt kortyolgattunk.

Csemegézzünk a múlt finomságaiból, hiszen egy jó tepertős pogácsa, egy fincsi kocsonya, esetleg egy ropogós szalakális perec bármelyik szilveszteri buliban jól jön. Az alábbi mindmegettés válogatásra még Vágási Feri is csettintene egyet, hacsak nem állít be hozzájuk Janka néni az éjszaka kellős közepén egy kis potyára hajtva.


Keresés ebben a blogban

Havi legjobbak

Ezeket láttad már

Heti legjobbak