2023. augusztus 7., hétfő

  • augusztus 07, 2023
  • Ismeretlen szerző
Liszt Ferenc neve örök időkön át csendül majd a zene rajongóinak fülében, mint az egyik legkiemelkedőbb magyar zeneszerző. Művei, életútja és tehetsége máig legendás, és úgy tűnik, hogy a génjeiben rejlő zenei tehetség ma is él egy fiatal zongoraművészben.

A német származású Michael Andreas Häringer, Liszt Ferenc szépunokája, jelenleg 18 éves. Fiatal kora ellenére már számtalan fellépést tudhat maga mögött, és leginkább Spanyolországban ismerik, ahol a családja letelepedett. Barcelonában nőtt fel, és már négyévesen a zongora billentyűi között találta meg azt a varázslatot, amit nagyszülei is érezhettek.

“Eddigi életem során több mint tízezer órát ültem a zongora előtt, és egy percre sem tudom megunni. Édesanyámnak sokszor úgy kell rám szólnia, hogy tartsak egy kis szünetet,” – mondja a fiatal tehetség.

“Tudom, hogy gyerekként Liszt Ferenc is sokszor hónapokra bezárkózott a szobájába, hogy gyakoroljon, még az ételt is oda hordta be neki a család.”

Ezen a ponton érthetővé válik, hogy a zenei tehetség nem csak a génekben, hanem az elhivatottságban és a szenvedélyben is tovább él. Michael Andreas tovább viszi Liszt Ferenc örökségét és zongorajátékával bűvöli el a hallgatóságot.


Keresés ebben a blogban

Havi legjobbak

Ezeket láttad már

Heti legjobbak