2022. december 21., szerda
Ezt a közismert fűszert használtam az orchideámnál, több, mint 20 virág lett rajta és hatalmasra nőtt!


A fokhagyma régóta ismert fűszernövény és jótékony hatású gyógynövény is egyben. Számos vitamin és ásványi anyag forrása, amellett pedig egy fontos vegyület, az allicin előanyagát tartalmazza, amely a növény felaprítása után alakul át aktív hatóanyaggá. 

Ez a növényi hatóanyag jellegzetes szagú és antibakteriális hatással rendelkezik. Az emberi szervezetre gyakorolt jótékony tulajdonsága tudományosan bizonyított tény.

Segítségével csökkenthető a koleszterin szint, javítható az emésztés, kivédhetőek bizonyos bakteriális fertőző betegségek és erősödik az immunrendszer.

Növénytársításban is fontos szerep jut számára, hiszen számos gombás megbetegedést képes megelőzni és elriasztja a kártevőket. Segítségével még a pucércsigák ellen is fel lehet venni a harcot, amelyek nem képesek elviselni a fokhagyma olaját. És azt tudtad-e, hogy az orchideák virágoztatásában is nagyszerű eredményeket lehet vele elérni?

Mire jó a fokhagyma az orchideáknál?

Egy egyszerű oldat készítésével serkenthetjük az orchideáinkat a virágzásra. Ehhez nem lesz másra szükségünk, mint néhány gerezd fokhagymára (3-4) és 1 liter vízre.


Fokhagyma oldat elkészítése


Először is forraljuk fel a vizet, majd tegyük félre hűlni. Aprítsuk fel a fokhagymát a lehető legkisebb darabokra, de le is reszelhetjük, illetve átpasszírozhatjuk fokhagymanyomón.

Ezt tegyük bele a kihűlt, előzőleg felforralt vízbe, majd hagyjuk benne állni egy napig.

Ha ez eltelt, szűrjük le a vizet és öntsük át egy akkora edénybe, amelybe be tudjuk helyezni az orchideánkat cserepestől.

Ha beletettük az orchideát, hagyjuk benne addig, amíg jól meg nem szívja magát, majd vegyük ki belőle.

Észre fogjuk venni, hogy a virágzás sokkal hamarabb megindul és sokkal tovább fog tartani, mint eddig bármikor.

A fokhagymás oldatot ne használd fel további célokra, hanem ezt követően öntsd ki. Egy következő kezeléshez készíts friss oldatot!Keresés ebben a blogban

Havi legjobbak

Ezeket láttad már

Heti legjobbak