2022. október 27., csütörtök

  • október 27, 2022
  • Ismeretlen szerzőOktóber 23-a alkalmából énekelte el a Madrigal kórus a magyar himnuszt, amely futótűzként terjed az interneten.

A román “Madrigal – Marin Constantin” Nemzeti Kamarakórus október 23-án adta elő a magyar himnuszt, mintegy tisztelegve a magyar nemzeti ünnep előtt. A Románia és Európa egyik legismertebb kórusaként számon tartott Madrigal a YouTube-ra ás Facebookra is feltöltötte a felvételt, ami percek alatt elterjedt a közösségi térben.

“Boldog születésnapot azoknak, akik magyarnak érzik magukat és tisztelik a többi nemzetet. A normalitás és a megértés aktusa. Emberi testvériség” – írta egy felhasználó a Facebookon.

“Bravó!!! Csak szuperlatívuszok!!! Látjátok, milyen szép, amikor nemzetiségtől függetlenül mindenekelőtt valami összeköt bennünket: a zene! Az embertársainkért való imádkozás az emberi lelkeket az ember fölé emeli, örökkévaló utakon járva. Köszönjük, Madrigálkórus!!!” – írta egy másik a közösségi oldalon.

“Hibátlan teljesítmény és csodálatra méltó gesztus. A tisztelet példátlan megnyilvánulása, amelyet a kórus közreműködésével és tagjain keresztül közvetítettek. Köszönöm, sok sikert kívánok a munkátokhoz!” – tette hozzá egy harmadik.

A közösségi oldalra feltöltött videó pár nap alatt elérte a 120 ezres nézettséget.


Keresés ebben a blogban

Havi legjobbak

Ezeket láttad már

Heti legjobbak